arrow

klanten waarderen ons met een 9.6 uit 237 beoordelingen!

Vraag een adviesgesprek aan »
moderne-wijnrekken
Keukenindeling, Stijl keuken, Keukenopbouw, Wijnkoeler • 8 min leestijd

5 tips voor bijzondere wijnfleshouders en wijnrekken in de keuken

Keukencoach Jessica Renders - gepubliceerd op 26 september 2019

Gezellig, een wijntje drinken tijdens het koken. Soms alleen, maar ook met vrienden die steeds vaker én langer rond het kookeiland blijven hangen. Als keukencoach ontvang ik klanten die heel graag deze ietwat bourgondische uitnodigende sfeer willen creëren in hun nieuwe keuken. In dit blog heb ik een aantal bijzondere wijnrekken en wijnfleshouders voor je verzameld zodat je een idee krijgt van de mogelijkheden bij het ontwerpen van je keuken.

 

1 – Wijnrekken in de landelijke keuken

Bij een landelijke keuken denk je aan houten keukenkasten en een grote eettafel voor iedereen die binnen komt waaien. De open kasten met glas en planken staan vol met potten voor pasta, kruiden en zelfgebakken koekjes. Net als eten, hoort ook een lekker glaasje drinken echt bij de bourgondische levensstijl die je terugvindt in de landelijke keuken. Er zijn prachtige houten wijnrekken die in de onderkasten geplaatst kunnen worden, waardoor de wijn een vaste prominente plek in de keuken inneemt.

landelijke-keukenFoto: landelijke keuken Häcker

2 – Moderne keukenrekken voor wijn en glazen

Ook in de moderne keuken kan wijn schitteren! In onderstaande foto zie je de wijn liggend geplaatst in metalen open rekken die naast en onder bovenkasten zijn bevestigd. Het ruimtelijk effect wordt nog eens extra versterkt door LED verlichting boven in een andere kubus. De wijnglazen hangen, zoals je vaker ziet in een hip restaurant, ondersteboven zwevend in een rekje.

moderne-wijnrekkenFoto: Häcker keuken

3 – Wijnfleshouders

De wijn hangen we aan de muur! Er zijn verschillende wandplanken in metal of mooie houtsoorten verkrijgbaar die de functie hebben van wijnfleshouder. Het Tu Las wijnrek is gemaakt van walnotenhout met een bijzonder verhaal. De eigenaresse vertelde op de Imm Cologne beurs, dat bij het rooien van de bomen in Polen, om bijvoorbeeld plaats te maken voor bebouwing, soms stukjes metaal in de boom gevonden worden. Het zijn munitiescherven uit de oorlog die na vele jaren met de boom zijn vergroeid en door de natuur zijn omarmd. Het maakt het wel lastig met zagen van de planken!

image4-23-2Tu las wand wijnrek

4 – Zelf een wijnrek maken

Heb je nog een muurtje over in de keuken en twee rechterhanden? Dan is dit enorme wijnrek een echte uitdaging en inspiratiebron voor de wijn liefhebbende doe-het-zelver! De ontwerper van deze wijnwandkast wees er wel op, dat voordat je aan het klussen slaat, je goed moet letten opdat de vakjes en de flessenhals boogjes groot genoeg zijn voor de gemiddelde wijnfles. Dat was hij vergeten op te meten.

zelfgemaakt-wijnrekFoto: Zelfgemaakt wand-wijnrek - Stalen pinnen bevestigd in Neolith werkblad van gesinterd steen.

5 – Wijnkoelkasten

In een nieuwe keuken is het natuurlijk ook mogelijk om voor de flessen wijn, open vakken met planken in onderkasten of kookeiland te plaatsen. Een volgende stap is een wijnkoelkast of wijnklimaatkast in de keuken, waar de heerlijke prosecco, beaujolais en pinot op de juiste temperatuur gekoeld kunnen worden.

Extra tip – Waar laat jij de kurken?

Hebben de overgebleven kurken al een plekje in de keuken gekregen? De kurk van de wijn- en champagneflessen is een echt natuurproduct. Verzameld in een glazen vaas (dan wel pan), staan ze zeer decoratief op het werkblad.

champagne-wijnkurken-verzamelingFoto: Champagne- en wijnkurken verzameling – Tyler Deldago, Unsplash.com

De rest van de keuken 

Zoals je ziet kun je allerlei kanten op met wijnrekken in de keuken. Het is maar wat je wilt en wat bij je smaak past. Maar hoe weet je wat je smaak überhaupt is? Zou het niet fijn zijn om eens vrijblijvend te kunnen experimenteren met verschillende stijlen en indelingen van je keuken. Dat kan met de Keukenplanner van Keukencoach! Met onze online ontwerptool maak je gratis en supersnel een 3D ontwerp van jouw ideale keuken. Probeer de tool hier gratis uit!

Picture of Keukencoach Jessica Renders

Keukencoach Jessica Renders

Ik ben Jessica. Met mijn ruime ervaring in de keukenbranche ben ik in staat om je van A tot Z te begeleiden. Dat begint al bij het eerste contact en dat eindigt in principe nooit. Ik blijf steeds je vaste aanspreekpunt, ook nadat we de keuken geleverd hebben. Keukencoach.com heeft afspraken gemaakt met een aantal I-KOOK winkels waaronder de winkel in Capelle aan den IJssel waar ik met je kan afspreken. Het adres van de winkel is: Lylantse Baan 6, 2908 LG Capelle aan den IJssel Laten we snel een keer kennis maken. Jessica Renders